MIKÄ ON WALKERS?

Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitetty ainutlaatuinen suomalainen nuorisotyön muoto, joka perustuu vapaaehtoistoimintaan. Walkers-toimintaa toteutetaan perinteisesti kahvilassa ja kadulla, mutta myös muissa nuorten toimintaympäristöissä.

  • Walkers-toiminnassa tuotamme nuorille turvallista ja hyväksyvää aikuisuutta.
  • Walkers-toiminta on ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, jossa innostetaan tavallisia aikuisia liikkeelle mukaan vapaaehtoistyöntekijöiksi.
  • Walkers-toimintamuoto on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.
  • Walkers-toiminnan tarkoituksena on edistää nuorten itsenäistymistä ja kasvamista vastuullisiksi aikuisiksi. Walkersissa on nimensä mukaisesti kyse elämänasenteesta: kulkemisesta ja kulkijoiden kohtaamisesta.

Suomen ensimmäinen Walkers aloitti toimintansa Helsingin keskustassa jo vuonna 1994. Helsingin Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:n järjestämää ja ylläpitämää vapaaehtoistoimintaa, jonka ytimenä on ryhmä koulutettuja, aikuisia vapaaehtoistyöntekijöitä. Helsingin lisäksi eri puolilla Suomea on itsenäisiä Walkerseja, joissa toimii yhteensä noin 400 vapaaehtoistyöntekijää.

Nuoret tarvitsevat kehittyäkseen ja pärjätäkseen vahvoja turvallisia aikuisia, jotka kykenevät vastaamaan nuorten huomionhakuisuuteen ja oireiluun realistisesti ja jalat maassa. Asiakaskuntamme koostuu kaikenlaisista nuorista, joiden joukossa kohtaamme leimaamatta myös tuen tarpeessa olevia nuoria.

Walkers-toiminnassa korostuu aikuisuuden merkitys. Me ”markkinoimme” nuorille Aikuisuutta, jota nuoret tarvitsevat pärjätäkseen sitten isoina – aikuisten maailmassa. Käytännössä nuoret tulevat Walkersiin keskelle isoa aikuisten yhteisöä, jossa aikuisilla on hauskaa keskenään, tiettyjä etuoikeuksia ja aikuiselle kuuluva valta ja vastuu, mutta ei tiukkapipoisuutta.