– Aloittaessani waparina olin töissä päiväkodissa, ja lapsistani kaksi oli teini-iässä ja yksi koulutaipaleen alussa. Nyt olen valmistumassa sairaanhoitajaksi, ja työnkuva on sen myötä muuttumassa, kertoo Anne.

Anne on alusta alkaen pitänyt wapariutta hyvänä vastapainona omalle työlle.

– On myös ollut ihana nähdä entisiä hoitolapsia nuorina, nähdä mitä heistä on tullut tähän mennessä ja millaisia tulevaisuudensuunnitelmia heille on syntynyt. Walkers on miulle myös sitä kuuluisaa omaa aikaa, saa ajatukset pois opiskeluista ja kotitöistä, Anne riemuitsee.

Eurajoen Walkersilla on pitkät perinteet, sillä nuorisokahvilatoimintaa on paikkakunnalla ollut jo 25 vuotta.

– On ihanaa, kun voi olla mukana jatkamassa pitkänlinjan nuorisotyötä täällä Eurajoella. Toiminnassamme on mukana huumorilla höystettyjä aikuisia ja nuoria. Pulmapelien äärellä ns. jää murtuu ja nuorten kanssa pääsee keskustelun alkuun. Tutummaksi tullessa nuoret alkavat kertomaan asioistaan ja pyytävät kanssaan pelaamaan erilaisia pelejä. Pulmapelit ja ilmakiekko ovat omia suosikkejani, ja niiden parissa aika kuluu jouhevasti.

Anne, miksi suosittelisit wapariutta muille aikuisille?

– Nuoret tarvitsevat ympärilleen turvallisia aikuisia ja turvallisen kokoontumispaikan, jossa heidät hyväksytään sellaisina kuin he ovat. Waparina saan olla osana nuorten elämää, kuulla mikä nuoria puhuttaa, ilostuttaa ja huolestuttaa.

– Täällä Eurajoella kahvilamme on avoinna pitkälti koulujen lukuvuoden mukaan, jolloin kahvilavuoro tulee itselle kolmen viikon välein. Omat vuorot saa tietää ennakkoon, ja jollei itselle ajateltu vuoro sovikaan, voi sen vaihtaa toisen waparin kanssa. Koulujen loma-aikoina kahvila on kiinni, ja kesäloman aikana waparit jalkautuvat.

Anne on wapariuden tiimoilta käynyt myös jalkautumiskoulutuksen,

– Jalkautuessa kohtaa nuoria eri tavalla, ja ehkä vielä kahvilaakin rennommassa ilmapiirissä. Lisäksi tulee kohdattua sellaisiakin nuoria, jotka eivät syystä tai toisesta kahvilalla käy.

 

 

WALKERS EURAJOKI

EURAJOEN KUNTA

Eurajoki: Kaharin nuoriso- ja kulttuuritalo, Weenertie 2, 27100 Eurajoki
Luvia: Vanha kirjasto, vapaa-aikatoimen alakerta, Luvian Kirkkotie 23, 29100 Luvia

Pia Johansson, p. 044 312 4273, pia.johansson@eurajoki.fi
Pirita Laivanen, p. 044 312 4265, pirita.laivanen@eurajoki.fi

Eurajoen nuorisotoimi Facebookissa

HAE WAPARIKSI!

ETSIMME KOKO AJAN AIKUISIA VAPAAEHTOIS­TYÖNTEKIJÖITÄ VAKITUISILLE WALKERS-PAIKKAKUNNILLE ERI PUOLILLE SUOMEA. HYVÄKSYTYILLE HAKIJOILLE JÄRJESTETÄÄN KOULUTUS SEURAAVAN KERRAN HELMIKUUN ALUSSA.

Kiinnosteleeko vapaaehtoistoiminta?

Hae waparikoulutukseen.

Wapariksi hakeminen

© 2022 Aseman Lapset ry