Eveliina on aina tykännyt toimia nuorten parissa. Hän onkin koulutukseltaan nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, mutta työskentelee tällä hetkellä muualla. Sodankylän Walkers-toiminnassa nuoria kohdataan liikkuvalla nuorisotilalla, Walkers-autolla eli Wautolla.

– Vapaaehtoistyö on hyvää vastapainoa päivätyölleni. Myös se on tärkeää, että toiminnassa on mukana muita wapareita ja aikuisia, joiden kanssa voi jutella ja viettää aikaa. En ole siis pelkästään antamassa, vaan myös itse saamassa, Eveliina pohtii.

Wauto-toiminta alkoi Sodankylässä kokeilujaksolla syksyllä 2022 ja hyvien kokemusten siivittämänä Wauto starttasi vakituisen toiminnan alkuvuodesta 2023. Liikkuvalle nuorisotyölle on kova tarve erityisesti pitkien välimatkojen vuoksi. Kaikilla nuorilla ei ole mahdollisuutta päästä syrjäkyliltä esimerkiksi harrastuksiin tai nuorisotilalle.

– Monista nuorista näkee, että heillä on kova aikuisen tarve. On hienoa, että voin olla heille turvallinen aikuinen, joka kuuntelee ja kohtaa heidät omana itsenään. Nuorille on tosi tärkeää, että joku kysyy, mitä kuuluu ja on oikeasti kiinnostunut heistä.

Useilla Wautolla käyvistä nuorista on pikkusisaruksia, joiden hoitamiseen he osallistuvat aktiivisesti. Hetki Wautolla on näille nuorille merkityksellinen senkin takia, että silloin he eivät ole ketään varten, vaan aikuiset ovat heitä varten.

 

WALKERS SODANKYLÄ

 

Piia Kaarniemi, 040 486 8003, piia.kaarniemi@sodankyla.fi

Risto Kaarniemi, 040 028 7537, risto.kaarniemi@evl.fi

Walkers Sodankylä Instagramissa

 

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta?

Hae waparikoulutukseen.

Wapariksi hakeminen

© 2022 Aseman Lapset ry