Walkers-toiminnan kokeilujakso aloitettiin lmatralla syksyllä 2022, kun Walkers-auto saatiin paikallisten nuorisotyöntekijöiden käyttöön. Heidi Lagus on ollut mukana vapaaehtoistyöntekijänä alusta alkaen.

– Olen aina tykännyt tosi paljon olla nuorten kanssa. Minulla on itselläni kolme jo täysi-ikäistä lasta, ja lisäksi monille heidän kavereilleen olen saanut olla ikään kuin varaäitinä. Nuoret ovat äärettömän fiksuja ja aitoja, ja heillä on rohkeutta tuoda asioita esiin, Heidi kertoo.

Toiminta vakiintui vuoden 2023 maaliskuussa, kun Imatralle saatiin oma Walkers-auto, jolla kurvaillaan nuorten luo sinne, missä he milloinkin ovat. Heidi on toiminut pitkään yrittäjänä ja opiskelee nyt lähihoitajaksi. Toiveissa olisi toimia jatkossa nuorisotyössä. Walkers-vapaaehtoistyöntekijänä hän toimii yleensä vähintään joka toinen viikko.

– Poikani kanssa ollaan koettu monia haastavia tilanteita, joihin olemme saaneet apua ja sen kautta olen nähnyt perheen ulkopuolisen aikuisen läsnäolon ja välittämisen merkityksen nuorelle. Sitä samaa haluan olla antamassa nuorille Walkers-vapaaehtoistyöntekijänä.

Heidi näkee nuorten tarvitsevan aikuisia olemaan läsnä, saatavilla ja kuulolla, kun he haluavat kertoa asioistaan tai vaikka pelata korttia.

– Aluksi ajattelin, että mitenköhän nuoret suhtautuu tällaiseen vanhaan mummoon. Osa katseli pari iltaa, sanoivat sitten, että olet ihan kuin meidän äiti ja alkoivat kertoa asioitaan, Heidi nauraa.

 

WALKERS IMATRA

Tomi Hämäläinen, 044 400 4243, tomi.hamalainen@evl.fi

Reetta Peltonen, 040 486 1021, reetta.peltonen@imatra.fi

Walkers Imatran Facebook-sivu

Walkers Imatran Instagram

Kiitosvideo Imatran Walkers-vapaaehtoisille

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta?

Hae waparikoulutukseen.

Wapariksi hakeminen

© 2022 Aseman Lapset ry