Heikki Jaako, 40 v, aloitti waparoinnin viime kesänä ja on siitä lähtien tehnyt useamman vuoron viikossa Walkers Helsingissä.

Vapaaehtoistyötä Heikki on tehnyt eri järjestöissä jo neljä vuotta, nyt kuitenkin veri veti nimenomaan Walkers-vapaaehtoiseksi.

– Tykkään nimenomaan tehdä ns. avointa nuorisotyötä, ja oman elämäntilanteeni takia pystyn sitä tekemään, kertoo Heikki.

– Tulen omasta mielestäni hyvin toimeen nuorten kanssa, ja näyttävät nuo nyt tulevan myös minun kanssani.

Illat kahvilassa Heikki viettää mieluiten pelaillen ja keskustellen nuorten kanssa, jolloin hän mielellään reflektoi keskustelua myös omiin kokemuksiinsa.

– Nuoret ovat kertoneet kuinka mieluummin kuulee myös aikuisten omia kokemuksia, jotta keskustelu ei tunnu kuulustelulta.

Vapaa-ajallaan Heikki mieluiten lukee psykologiaa ja evoluutiobiologiaa. Toki aikaa kuluu myös lauta- ja videopelien ja kokkauksen merkeissä.

Heikki,  miksi suosittelisit wapariutta ja vapaaehtoistyötä Walkersissa?

– Jos haluaa muuttaa maailmaa, niin omaa epämukavuusaluetta laajentamalla sitä voi tehdä.

– Ei tämä ole mitään ydinfysiikkaa, vaan välittämistä, kuuntelemista ja läsnäoloa. Suosittelen kyllä tulla mukaan, aikuista ja turvallista läsnäoloa tarvitaan, ja jos tulee sen enempää, niin tässähän on aina koulutettu nuorisotyöntekijä turvallisesti työparina.

WALKERS HELSINKI

Aseman Lapset ry

Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki

Mauri Mujunen, p. 040 522 6747, mauri.mujunen@asemanlapset.fi

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta?

Hae waparikoulutukseen.

Wapariksi hakeminen

© 2022 Aseman Lapset ry