– Vapaaehtoistyö on minulle hirveän tärkeää. Kun minulla on asiat kutakuinkin hyvin, niin minun on annettava sitä hyvää eteenpäin. Se on myös vähän sukuvika, isäni on tehnyt vapaaehtoistyötä aika paljon, Leila kertoo.

Leilaa ilahduttaa nuorten maailmassa se, että nuoret ovat monelta osalta paljon kehittyneempiä kuin aiemmat sukupolvet. Monet nuoret esimerkiksi arvostavat eri tavalla luontoa ja kierrätystä.

Vapaaehtoiskoulutuksen käytyään Leila aloitti waparihommat erikoisessa tilanteessa, sillä silloin alkoi pandemia ja hetken päästä sota Ukrainassa.

– Vaikka nämä asiat olivat uusia meille aikuisillekin, meillä on kuitenkin enemmän kokemusta erilaisista kriiseistä ja vaikeuksista. Se on se asia, jonka haluan tuoda helpottamaan nuoria; että ainakin keskustellaan niistä.

Leila on kohdannut nuoria pandemia-aikana myös virtuaalisesti Discord-alustalla ja kokenut senkin tärkeäksi. Sitä kautta on tutustuttu ja nyt myöhemmin tavatttu myös kasvotusten.

– Nuoria aina nauratti kun jouduin googlettamaan mitä tietyt sanat tarkoittivat, Leila hymyilee.

Hänen mielestään nuorissa parasta on se, että he todella hyväksyvät kaikki sellaisenaan – eli myös varttuneemmatkin Waparit ja muu aikuiset.

– Täällä on ihania nuoria. Mä olen sitä mieltä, että tämä on mun paikka.

WALKERS HELSINKI

Aseman Lapset ry

Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki

 

Mauri Mujunen
p. 040 522 6747
mauri.mujunen@asemanlapset.fi

Walkers Helsinki Facebookissa

Walkers Helsinki Instagramissa

 

”Täällä on ihania nuoria”

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta?

Hae waparikoulutukseen.

Wapariksi hakeminen

© 2022 Aseman Lapset ry