– Saan waparihommista hirveästi senkin takia, että Walkers-yhteisössä on niin kivaa porukkaa. Tunnen itsensä tervetulleeksi ja olen saanut paljon kavereita, yhteisö on huipputyyppejä täynnä, Marjut kehuu.

Nyt kun Marjutin omat lapset alkavat olla täysi-ikäisiä, on hänellä myös vapaaehtoistyölle enemmän aikaa. Hän onkin aktiivisesti mukana myös muissa yhteisöissä, ja Walkers-toimintaan hän pyrkii osallistumaan ainakin kerran kuussa. Päivätyössään hän on järjestösuunnittelija.

– On merkityksellistä päästä kohtaamaan nuoria. He ovat ihanan rehellisiä ja ottavat hyvin vastaan. On hienoa, kun nuoret alkavat tunnistaa meitä aikuisia ja osoittavat luottamusta meitä kohtaan käymällä syvällisiäkin keskusteluja, Marjut kertoo.

Marjut on opiskellut nuorisotyötä ja työskennellyt pitkään lastensuojelussa. Hän kokee tästä olevan hyötyä myös vapaaehtoistyössä, muttei näe nuorisotyön kokemusta välttämättömänä wapareille. Tärkeintä on tavallisten aikuisten läsnäolo ja kuuntelevat korvat. Erityisesti liikkuvaa työtä tehdessä tärkeää on olla myös vähän rohkeutta lähestyä vieraitakin nuoria, huumorintajua unohtamatta.

– Kun aikuiset antavat aikaansa nuorille, nuoret kokevat itsensä tärkeiksi ja hyväksytyiksi. Samoin koen itseni tärkeäksi, kun sekä nuoret että Walkers-väki ottavat minut ihanasti vastaan. Ilo ja hyöty ovat siis molemminpuolisia.

WALKERS HAMINA

HAMINAN KAUPUNKI

Toimintaa toteutetaan yhdessä seurakunnan nuorisotyön kanssa jalkautuvan ja liikkuvan nuorisotyön keinoin Haminan alueella.

Markus Lemmetyinen, nuorisotyöntekijä, p. 040 199 1746, markus.lemmetyinen@hamina.fi
Miikka Rokka miikka.rokka@evl.fi

HAE WAPARIKSI!

ETSIMME KOKO AJAN AIKUISIA VAPAAEHTOIS­TYÖNTEKIJÖITÄ VAKITUISILLE WALKERS-PAIKKAKUNNILLE ERI PUOLILLE SUOMEA. HYVÄKSYTYILLE HAKIJOILLE JÄRJESTETÄÄN KOULUTUS SEURAAVAN KERRAN HELMIKUUN ALUSSA.

Kiinnosteleeko vapaaehtoistoiminta?

Hae waparikoulutukseen.

Wapariksi hakeminen

© 2022 Aseman Lapset ry