Onerva on ollut mukana Kauhajoen Walkersissa jo vuosien ajan. Hänellä on seitsemän täysi-ikäistä lasta ja kaksi lastenlasta. Vapaa-ajalle olisi varmasti siis löytynyt muutakin tekemistä, mutta waparihommat ovat tuntuneet merkityksellisiltä.

– Ajattelen sen niin, että mulla on mahdollisuus valita mitä teen: katsonko iltaisin telkkaria vai teenkö jotain hyvää. Kun nuoret tunnistaa ja haluaa moikata vaikkapa kaupassa, tiedän tehneeni jotain oikein.

Onerva on huolissaan nykypäivän suorituskeskeisyydestä, joka vaikuttaa nuoriinkin paljon. Somen kautta nuorten maailmaan tulee paljon paineita olla tietynlaisia, näyttää tietynlaiselta ja suorittaa elämässä kaikenlaista. Kiireetön yhdessäolo turvallisten aikuisten kanssa antaa mahdollisuuden keskustella näistä paineista ja myös pohtia omia mahdollisuuksia.

– Keskustelut nuorten kanssa avaavat omaakin maailmaa. Tänä päivänä melkein mikä tahansa on mahdollista, eikä oikeastaan olekaan niin hullua haavetta, etteikö se voisi vaikka toteutuakin. Nuoret voivat pohtia unelmiaan ja rohkaistuvat myös toteuttamaan niitä, kun on hyväksyvä ilmapiiri eikä hössötetä, vaan annetaan heidän tehdä rauhassa.

Nuoret ovat nykyään Onervan kokemuksen mukaan todella keskustelevia ja haluavat tehdä asioita, puhelinten tuijotus on jäänyt selvästi aiempaa vähemmäksi. Kauhajoen Walkersissa suureen suosioon on noussut myös bingo-peli.

– Usein istun Walkersissa kutomassa jotain. Monesti joku nuori tulee kysymään, mitä tällä kertaa olen tekemässä ja siitä se keskustelu sitten lähtee. Kun nuoret ottaa tosissaan ja on valmis kuuntelemaan heitä, saadaan aikaan ihan uskomattomia keskusteluja, Onerva sanoo.

WALKERS KAUHAJOKI

KAUHAJOEN KAUPUNKI & KAUHAJOEN SEURAKUNTA

Topeeka 40 (sisäänkäynti Knuuttilantien puolelta), 61800 Kauhajoki

Päivi Ojala, p. 040 591 1281, paivi.ojala@kauhajoki.fi

Sauli Pihlajakangas, p. 050 358 4415, sauli.pihlajakangas@evl.fi

Walkers Kauhajoki Facebookissa

 

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta?

Hae waparikoulutukseen.

Wapariksi hakeminen

© 2022 Aseman Lapset ry