Saku Puotiniemi on ammatiltaan opettaja, ja yläkouluikäisten tapaaminen vapaa-ajalla antaa paljon ajatuksia myös työhön.

– Nuoret ovat heittäytyväisiä ja uskaltavat tehdä monenlaisia asioita. He ovat tottuneempia kertoaan omista asioistaan kuin minun ikäiseni olivat omassa nuoruudessaan. Toivon, että he osaavat kertoa myös vaikeista asioista silloin, kun sille on tarvetta, Saku pohtii.

Hän on iloinen myös siitä, että nuoret ovat avoimesti sellaisia kuin ovat eivätkä elä turhan tarkkojen normien mukaan. Toisaalta nuorten elämässä häntä huolettaa sosiaalisen median mukanaan tuomat ongelmat, kiusaaminen ja päihteiden käyttö.

Sodankylä on laaja kunta, ja Wautolla päästään niin kirkonkylälle kuin pitkienkin matkojen päähän. Säännöllisesti on käyty jopa sadan kilometrin päässä tapaamassa siellä asuvia muutamaa nuorta. Näin heille viestitetään, että asuvat he lähellä tai kaukana, heidän asiansa ovat tärkeitä.

– Sen lisäksi, että nuoret tarvitsevat aikuisia kuuntelemaan heidän ajatuksiaan, waparointi on itsellekin tärkeää. On mukava viettää aikaa hyvässä porukassa, Saku kertoo.

Wautolla aikaa vietetään usein jutellen, kahvitellen, joskus korttia pelaten tai vaikka sukkaa kutoen. Tärkeää on, että mennään sinne, missä nuoret ovat ja kohdataan heidät.

 

 

 

WALKERS SODANKYLÄ

 

Piia Kaarniemi, 040 486 8003, piia.kaarniemi@sodankyla.fi

Risto Kaarniemi, 040 028 7537, risto.kaarniemi@evl.fi

 

 

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta?

Hae waparikoulutukseen.

Wapariksi hakeminen

© 2022 Aseman Lapset ry