– Jos yhtäkään nuorta voin tällä läsnäolollani auttaa, niin mä olen paikkani ansainnut, kertoo Sinikka.

Sinikka on ollut Savonlinnan Walkersissa waparina jo parin vuoden ajan.

– Me ollaan kaikki ihmisiä erilaisine taustoinemme ja kipujemme ja elämänkokemuksiemme kanssa, ja nyt kun voin vanhemmalla iällä auttaa nuorempia, niin onhan tämä upeaa, kertoo Sinikka.

– Tässä on niin sanotusti itsellä kilometrejä mittarissa, ja kun työelämässä olen myös tehnyt varhaiskasvatus- ja sosiaalityötä, niin koen, että oma läsnäolo ja elämänkokemus kantaa pitkälle ihan pelkästään, että osaa olla läsnä. Halata kun sitä vaaditaan, ja olla aidosti kiinnostunut nuorista, että miten menee ja mitä kuuluu.

Sinikalle on tärkeää, että osaa kuunnella. Aika usein nuori ei muuta tarvitsekaan.

– Ja jos on sitten jotain, mihin pitää enemmän puuttua, niin Walkersissa on aina koulutettuja nuorisotyöntekijöitä, jotka sen homman taitaa.

Sinikka Turtiainen,  miksi suosittelisit wapariutta ja vapaaehtoistyötä Walkersissa?

– Itse teen lähtökohtaisesti ”iltoja” kerran viikossa, mutta jos jokin viikko ei sitten pääse, niin ei se haittaa. Kesällä esimerkiksi voi olla että teen vähemmän, syksyllä tai muulloin on sitten aikaa, niin ilmoittaudun vuoroon miten itselle sopii.

– Kun tämä ei sen kummempaa koulutusta vaadi – läsnäoloa, olla kuulevana korvana siinä kun nuori on! Eikä aina ole mikään hätä ja kriisi, ihan normaalia sukupolvien välistä kanssakäymistä. Suosittelen kyllä kaikille wapariutta!

WALKERS SAVONLINNA

Savonlinnan kaupungin nuorisopalvelut

Sääminkitalo, Sääminginkatu 6, 57710 Savonlinna

Samuli Tuikkanen, p. 050 465 4548, samuli.tuikkanen@savonlinna.fi
Kia Lämsä, p. 044 417 4283, kia.lamsa@savonlinna.fi

Kiinnosteleeko vapaaehtoistoiminta?

Hae waparikoulutukseen.

Wapariksi hakeminen

© 2022 Aseman Lapset ry