Walkers perustettiin Lahteen toukokuussa 2021. Lähes saman tien mukaan toimintaa lähti myös Tuomas, jolle vapaaehtoistyö nuorten parissa oli jo entuudestaan tuttua.

– Walkersissa saan antaa aikaani nuorille. Koska aikuisia on paikalla useampia, nuorten kohtaamiseen on oikeasti tarpeeksi aikaa. Waparin roolin voi itse määritellä itselleen sopivaksi: voi kaataa kahvia, pelata pelejä nuorten kanssa tai olla vaan saatavilla, jos joku nuori haluaa tulla juttelemaan, Tuomas kertoo.

Vapaaehtoistyö nuorten parissa antaa paljon, ja erityisesti nuorten kasvun näkeminen ilahduttaa Tuomasta. Siihen kuuluu itsensä etsimistä, itsevarmuuden kehittymistä, omien mielenkiinnonkohteiden hahmottumista. Usein nuoret näyttävät mallia hyvästä asenteesta aikuisillekin.

– Nuoret ovat avoimia ja ottavat uudetkin kävijät hienosti mukaan. Walkersissa nuoret eivät jää vain yhteen porukkaan, vaan erilaiset ihmiset viettävät aikaa yhdessä.

Wapareiden porukassa on hyvä meininki ja monet ovat ystävystyneet paremminkin.

– Olen saanut täältä uusia kavereita, ja vietän aikaa heidän kanssaan myös muuten vapaa-ajallani.

Tuomas on tehnyt myös sosionomiopintoihin liittyvät harjoittelunsa Walkersilla ja nyt on työn alla opinnäytetyö vapaaehtoistyöntekijöiden ryhmäyttämiseen liittyen. Tulevaisuudessa toiveena on työskennellä ammattilaisena nuorten parissa samantyyppisissä tehtävissä kuin nyt vapaaehtoishommissa.

WALKERS LAHTI

LAHDEN DIAKONIALAITOS

Vesijärvenkatu 20, 15140 Lahti

Sanna Koskinen, sanna.koskinen@dila.fi, p. 040 6432 091
Teemu Kotilainen, teemu.kotilainen@dila.fi, p. 040 6636 755

Walkers Lahti Facebookissa

 

Hae wapariksi!

Etsimme koko ajan aikuisia vapaaehtois­työntekijöitä Walkers-paikkakunnille eri puolille Suomea.

© 2022 Aseman Lapset ry