skip to Main Content

Oletko sinä nuoruuden weteraani?

Walkes-vapaaehtoisen eli waparin tärkein tehtävä
on olla nuorille läsnä

Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitetty nuorisotyön muoto, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten nuorille antamaan aikaan ja läsnäoloon. Walkers-vapaaehtoisen eli waparin tärkein tehtävä on olla nuorille läsnä. Vapaaehtoiset ovat mukana paikkakunnan toiminnasta riippuen mm. kahviloissa, kohtaamispaikoissa, liikkuvissa kulkuvälineissä tai jalkautumassa nuorison pariin.

Vapaaehtoisemme ovat nuoruuden veteraaneja: ihmisiä, jotka ovat jo selvinneet omasta nuoruudestaan, mutta muistavat vielä millaista se oli. Waparit työskentelevät Walkerseissa aina nuoriso-, kasvatus-, tai sosiaalialan ammattilaisten rinnalla ja ohjauksessa. Heidän tärkein tehtävänsä on olla nuorille läsnäolevia, turvallisia aikuisia. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi korttipelien pelaamista, kahvittelua, kuulumisten kysymistä – arkisia asioita. Walkersissa uskotaan toimivan vuorovaikutuksen puutteen aikuisten ja nuorten välillä olevan yksi olennainen syy nuorten syrjäytymiseen ja siitä johtuviin haasteisiin. Meidän tehtävänä on lisätä tuota vuorovaikutusta ja tarjota nuorille heihin reilusti ja myönteisesti suhtautuvan, mutta tarvittaessa jämäkästi puuttuvan aikuisyhteisön.

Vapaaehtoisella ei tarvitse olla ennakkoon tietoa tai kokemusta nuorista, vapaaehtoistyöstä tai ryhmätoiminnasta. Meillä kaikki vapaaehtoiset koulutetaan tehtävään. Osallistua voi juuri sen verran kuin omiin aikatauluihin sopii ja sen hetkinen elämäntilanne antaa myöten.

Etsimme koko ajan aikuisia vapaaehtoistyöntekijöitä niin vakituisille Walkers-paikkakunnille eri puolille Suomea kuin Wautoille ja Bussillekin. Kysy lisää etusivulta löytyvällä yhteydenottolomakkeella tai ota yhteyttä suoraan paikkakuntasi yhteyshenkilöön.

_DSC3413
_DSC3280
Back To Top