Kaikilla nuorilla ei ole mahdollisuutta tai intoa tulla nuorisotilalle tai kohtaamispaikkaan. Siksi nuorisotyön ammattilaiset ja vapaaehtoistyöntekijät liikkuvat sinne, missä nuoret ovat. Matkailuautoista nuorisotiloiksi muokatut Walkers-autot eli wautot kulkevat näppärästi haja-asutusalueille ja pienille paikkakunnille, joissa nuorisotiloja ei välttämättä ole lähimaillakaan.

Monilla paikkakunnilla nuoret voivat myös tilata wauton luokseen sinne, missä milloinkin ovat.

Wautot ovat Aseman Lapset ry:n hallinnoimia ja paikallisten toimijoiden käyttämiä liikkuvan nuorisotyön työvälineitä. Wauto toimii yhdellä paikkakunnalla sovitun mittaisen ajanjakson, yleensä muutaman kuukauden. Eri puolilla Suomea huristelee tällä hetkellä kuusi Aseman Lasten omistamaa wautoa, mutta osalla paikkakunnista on käytössään myös omia autojaan.

Walkers-bussi tuo nuorisotyön ammattilaiset ja vapaaehtoistyöntekijät tarpeen mukaan pääkaupunkiseudun asuinalueille. Bussin toiminnassa pyritään puuttumaan erilaisiin nuoria koskettaviin ilmiöihin ja tukemaan paikallisten toimijoiden yhteistyötä.

Kesäkaudella muutamilla paikkakunnilla voi nähdä myös Willareita eli Walkers-polkupyöriä, joilla aikuiset hurauttavat vaikkapa puistoon tai koulun pihalle kohtaamaan nuoria.

Missä Wautot ovat tällä hetkellä? Lue Aseman Lasten nettisivuilta >>

Liikkuen läsnä, hetkessä teille. Tutkimusraportti liikkuvasta nuorisotyöstä >>

© 2022 Aseman Lapset ry